Chiang Mai dag 1
Vandaag zijn de mannen om 9.15 naar Flight of the Gibbon geweest. Zij zullen daar straks zelf een verslag van doen. Wij bleven met z'n vieren bij het guesthouse. Kaylee en Mik hebben nog een stuk in de buurt gefietst terwijl Karlijn en ik de hele dag rondom het zwembad doorgebracht hebben. Tussendoor lekker Brusselse wafels eten. Rond drie uur waren de mannen terug en wat zij beleefd hebben kan je hieronder lezen:
We werden met een busje naar de jungle in de bergen gebracht. Daar kregen we tuigjes om met alle veiligheidstouwen en 'gespen' er aan. Ook een met wieltjes er in, om aan de kabels naar beneden te glijden. 2 leuke enthousiaste jongens gaven ons uitleg en gingen met ons mee naar de boomtoppen (the canopy). Het is een systeem van platformen, vlonders, kabelbanen en touwbruggen met een lengte van 2 kilometer. En daar gingen we van de ene boom naar de andere. Ook moesten we 3 keer abseilen naar beneden, met als hoogtepunt een 'val' van 45 meter. Onderweg kun je genieten van het regenwoud en een paar prachtige vergezichten.
Bij de eerste kabelbaan kwam Kaj (wie anders) meteen al niet ver genoeg en bleef hangen op een hoogte van 120 meter. De 2 begeleiders hebben hun spierballen moeten tonen om hem weer veilig aan de andere kant te krijgen. Na de eerste kabelbaantjes werden we steeds meer ontspannen en gingen langzaam meer zeker de handjes los. Een geweldige ervaring. Na de lunch werden we naar een waterval gebracht. Daar zijn we omhoog geklommen en genoten van de schitterende omgeving. Complimenten voor de goede, veilige organisatie, die het geld goed besteed aan het regenwoud en het behoud van de gibbons.(http://www.treetopasia.com/)
's Avonds zijn we naar de night market geweest waar we de familie Stoop ontmoet hebben. Een aantal heeft bij de Mac gegeten (voornamelijk de mannen) en de rest op de markt. Karlijn en ik hebben heerlijke sushi gegeten. Terwijl we heen gewoon met de taxi waren gegaan zijn we terug met de Tuk tuk gegaan. Wat kunnen die dingen hard! Was erg grappig, een attractie op zich. Morgen hebben we een olifanten dag. Het is nu half elf dus echt bedtijd. Geen tijd meer voor foto's.
Hallo luitjes,
Erg leuk om jullie belevenisssen te lezen alsof ik mijn reis 3 jaar geleden aan het overdoen ben grappig.
Wat een belevenis is het ik hoop dat jullie nog veel moois zullen beleven en zien ik smulk van jullie verhalen blijf zo doorgaan. Nog heel veel plezier en tot de volgende keer.
Groeetn. Kees, Mirjam, Julien en Tessa
hallo allemaal,
ik was samen met de kids, een lang weekend bij oma annie, en daar is geen pc.. dus toen ik thuis kwam meteen achter de pc gedoken. ( nou ja toen ik van nick eindelijk erachter mocht hahah)
inmiddels had jij mij al een offline bericht gestuurd maar die heeft nick gelezen en meteen weg geklikt. dus kortom geen idee wat er in stond.
ik vind het super leuk om jullie verhalen te lezen, foto's zijn ook super. ik zou er ook graag naar toe willen..
wat zielig voor kaley die bulten tjemig...
hier alles weer wat beter.. en goed nieuws de zolder is bijna af hahaahah
veel plezier, ik kijk uit naar het volgende verhaal.
greeting. fem
Wat een enorm leuke uitdaging moet de servival geweest zijn. Geweldig om mee te maken en dat ook nog voor een enorm goed doel!! Fantastisch!!
Hadden ze in het Mon-dorp ook nog een gibbon? Vond ik toen niet zo leuk. Een aap aan een touwtje voor de toeristen ... dat kan ik niet waarderen.
Ja de Tuk Tuk is een hele belevenis door dat verkeer!
Ben benieuwd naar de olifantendag ....
Leuk om jullie (weer) te kunnen volgen en zeker nu je het zo spannend maakt met niet vliegen en wel vliegen aan een touwtje. Gr. Piet